Начало Здравна медиа Здравни новини Министерството на здравеопазването дава болницата във Враца на прокурор

Министерството на здравеопазването дава болницата във Враца на прокурор

Министерството на здравеопазването дава болницата във Враца на прокурор - изображение

Министерството на здравеопазването е открило редица нарушения в болницата във Враца и дава  лечебното заведение на прокурор.

Дълговете на болницата вероятно ще надвишат 20 милиона лева. Само главниците към момента са 14 милиона лева. Когато се прибавят и главниците, таксите от частните съдебни изпълнители и съдебните такси, то сумата ще надвиши и 20 милиона лева“, заяви министърът на здравеопазването Николай Петров.

Той добави, че са открити груби нарушения в лечебното заведение – сключвани са договори, които не защитават интересите на болницата по никакъв начин. Като пример бе посочено закупуването на скенер за 500 000 лева, който е можело да се купи за 300 000 лева. Проф. Петров допълни също, че за две години при ръководството на предходен директор, дълговете на болницата от 3 милиона са станали 10 милиона лева.

Към момента се изготвя доклад за нарушенията в здравното заведение“, обяви здравният министър от трибуната на парламента.

Отделно се отбеляза, че поради забавените заплати на персонала в болницата, Министерството на здравеопазването се ангажира да преведе авансово субсидия за отдалеченост и спешност. Проф. Николай Петров допълни, че предстои много работа, но ще бори да запази лечебното заведение.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: MedicalNews
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияОрганизацииСоциални грижиФизиологияКлинични пътекиЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлСпециалистиСнимкиБотаникаЛеченияИсторияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиНормативни актовеКомпании и организацииИнтервютаАнкетиЗдравни съвети