Начало Здравна медиа Здравни новини Министърът на здравеопазването подкрепи протеста на лекарите от Шейново

Министърът на здравеопазването подкрепи протеста на лекарите от Шейново

Министърът на здравеопазването подкрепи протеста на лекарите от Шейново - изображение

Министърът на здравеопазването Николай Петров се срещна днес с лекарите от болница „Шейново“, излезли на символичен протест срещу насилието над медици. В знак на подкрепа от страна на държавата и кабинета му, той обсъди конкретни мерки, които да се предприемат в този случай. Д-р Петров обеща допълнителна охрана в болница „Шейново“.

Цялата държавна машина ще се задейства и случаят, както и не само този, няма да остане така. Ще се задействат всички законодателни инициативи и реални действия по конкретния случай. Трябва да се доразвие и криминализирането на нападенията над лекари. Планирано е дооборудване с паник бутони в линейките“, коментира здравният министър.

Специалистите от болница „Шейново“ получиха декларация за подкрепа от страна на Българския лекарски съюз и колеги от други здравни заведения в столицата. В инициативата се включиха и пациенти на болницата.

Директорът на II САГБАЛ "Шейново" д-р Румен Велев поясни, че в протеста не се влага никаква политическа или друга насоченост. Инициативата е чисто човешка срещу насилието. Той допълни, че всички заедно – институции, неправителствени организации, лекари и пациенти трябва да промени нещо, за да се преустанови агресията.

Министъра на здравеопазването поясни, че днес на министерски съвет са обсъждани още мерки, които ще бъдат съобщени, когато станат реалност.

Предстои Софийският районен съд да гледа мярката за неотклонение на 37-годишния Владимир Стоянов, който преби лекарка от столичната АГ болница "Шейново".

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСнимкиНормативни актовеЛайфстайлОрганизацииЛюбопитноИсторияСпециалистиЗдравни съветиСтатистически проучванияЗаведенияЛичностиВидеоТестовеГеографияАнкети