Начало Здравна медиа Здравни новини Министър Москов обеща да отпусне пари за болницата в Ямбол

Министър Москов обеща да отпусне пари за болницата в Ямбол

Министър Москов обеща да отпусне пари за болницата в Ямбол - изображение

Здравният министър Петър Москов обеща до година и половина ямболската МБАЛ "Свети Пантелеймон" да бъде преместена в нова недовършена сграда, чието строителство е започнато още в края на 70-те години.

За да бъде използваема сградата и да се оборудват 9-те етажа, ще са необходими почти 9 милиона лева. Д-р Москов даде обещание първите два милиона да се отпуснат от бюджета още тази година, а останалите 7 - през 2016 г. Близо милион лева европари ще послужат да се изгради модерен приемен център на лечебното заведение. Там ще се настани и ремонтираният център за Спешна помощ в града. По този проект ще се ремонтират и филиалите му в Стралджа, Войника, Болярово, Елхово, Тенево и Скалица.

Министърът се надява от октомври лечебните заведения, полагащи медицински грижи за бежанците, да получат финансова помощ от ЕС.
Припомняме ви, че през изминалата седмица медиците от ямболската болница подканиха здравния министър да изкара едно дежурство с тях, за да се запознае той с тежките трудови условия, в които са принудени да работят.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиСоциални грижиНормативни актовеАнкетиСнимкиПсихологияЛюбопитноЛайфстайлРецептиЛеченияИсторияОрганизацииЗаведенияОбразованиеСпортКомпании и организацииИнтервютаКлинични пътекиАптекиСпециалисти