Начало Здравна медиа Здравни новини Министър Москов смени управата на разградската болница заради смъртта на дете

Министър Москов смени управата на разградската болница заради смъртта на дете

Министър Москов смени управата на разградската болница заради смъртта на дете - изображение

Шефът на разградската болница, пред която почина 8-годишно дете дни преди Нова година, е уволнен.

"Според доклада на медицинския одит става ясно, че в болничното заведение са извършени сериозни нарушения в организацията на медицинските звена", посочва здравният министър Петър Москов, който посети болницата за инспекция и разговаря с ръководните органи и лекарите, свързани със случая.

По думите на националния консултант по хирургия д-р Красимир Иванов става дума за нарушение на регламенти, изискващи моментална хоспитализация на пациента предвид спешното му състояние.
Според предварителната информация от аутопсията 8-годишният Толга е издъхнал от сериозно заболяване, при което смъртността варира между 40 и 80%.

Министър Москов издаде заповед до болничните заведения, както и до Центровете за спешна помощ да спазват стриктно закона и по-специално член 7 от него, според който пациент в спешно състояние не може да бъде върнат или неприет в болница.

Той е категоричен, че застрашеният живот на дете ще е с код "червено" за родните лекари и малките пациенти трябва да получават лекарска грижа навсякъде в България.

Припомняме ви, че родителите на починалото момченце ще потърсят справедливост в съда заради смъртта на детето си.

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА