Начало Здравна медиа Здравни новини Младите хора от Ротаракт клуб - Пълдин дариха билирубинометър на УМБАЛ-Пловдив

Младите хора от Ротаракт клуб - Пълдин дариха билирубинометър на УМБАЛ-Пловдив

Младите хора от Ротаракт клуб - Пълдин дариха билирубинометър на УМБАЛ-Пловдив - изображение

Неонатологичното отделение на УМБАЛ – Пловдив получи последно поколение билирубинометър. Чрез него се извършва безкръвно и неинвазивно изследване за жълтеница, а предимството е, че малките пациенти не трябва да преживяват многократните иначе убождания и болката, когато им вземат кръв. Само секунди продължава изследването и това го прави изключително щадящо, особено за недоносените бебчета, които са в кувьози.

Дарители са младите хора от Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин. Връчвайки апарата те заявиха, че са особено щастливи, защото мечтата им се е сбъднала.

Пет месеца бяха необходими на дарителите, не само да съберат парите, но и да привлекат към каузата и други. Акцията стартира през ноември 2018-а. Тогава проектът на ротарианци „Вдъхнови ме“ даде възможност на над триста души, да чуят разказите на българи, които са постигнали нещо в живота си и мислят позитивно, а това ги прави достоен пример за останалите. Тогава беше събрана и част от сумата. Кампанията продължи и с други инициативи.

Така „Вдъхнови ме“ се превърна в истинския смисъл на думата във вдъхновение, запали мнозина, а резултатът е новият апарат, който ще използват специалистите от неонатологията.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: УМБАЛ - Пловдив

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалисти