Начало Здравна медиа Здравни новини Млади хора дариха инфузионна помпа на УМБАЛ Св. Марина - Варна

Млади хора дариха инфузионна помпа на УМБАЛ Св. Марина - Варна

Млади хора дариха инфузионна помпа на УМБАЛ Св. Марина - Варна - изображение

Ръководството и служителите на Първа детска клиника към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получиха като дарение инфузионна помпа за венозни вливания, необходима при лечението на малки деца. То им беше връчено от Божидар Венков от Младежко сдружение „Вектор“ и Борислав Илиев от бар „Егоист“.

Проф. Виолета Йотова, която е ръководител на клиниката, подари грамоти на дарителите и им благодари за ценната придобивка, която по нейните думи трябва да е задължителна част от оборудването на всяко едно детско отделение. Инфузионната помпа е в голяма помощ на медицинския персонал, защото прецизно дозира разтворите, когато се налага да се влеят на деца при различни здравословни състояния. Също така не позволяват да се допусне грешка и освобождава време на сестрите.

Средствата за помпата са събрани на благотворителна вечер в началото на юни, на която известни български изпълнители като Орлин Павлов, Павел и Венци Венц, Дидо от „Дийп зоун проджект“, Любо Киров и група „Скандау“ са предоставили лични вещи за продажба на търг. В проявата се включили и децата от „Бънджи сингърс“.

Клиниката по педиатрия към варненската УМБАЛ „Св. Марина“ поема голяма част от новородените и децата от Североизточна България, като тежките случаи не са малобройни.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: УМБАЛ „Св. Марина“

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноХранене при...ИнтервютаСнимкиЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияСпециалистиАптекиИстория