Начало Здравна медиа Здравни новини Много от неосигурените пациенти на болница "Света Анна" във Варна покриват своите задължения впоследствие

Много от неосигурените пациенти на болница "Света Анна" във Варна покриват своите задължения впоследствие

Много от неосигурените пациенти на болница "Света Анна" във Варна покриват своите задължения впоследствие - изображение

Много от неосигурените пациенти, постъпващи в болница "Света Анна", покриват своите задължения впоследствие, защото осъзнават, че така е редно, информира управителят на лечебното заведение д-р Николай Коларов.

"При тези тежки зимни условия хората с травми са принудени да чакат, защото Спешният травматологичен кабинет в "Св. Анна" е само един", сподели пред Дарик д-р Коларов и допълни, че амбицията му е да разкрие поне още един. Заради поледиците до края на януари през операционната са преминали 156 пациенти, а през Спешния център - още 28.

От ремонтни дейности има нужда Отделението по ортопедия и травматология, тъй като е силно амортизирано заради големия поток от пациенти на стационар. От ремонт имат нужда и Родилното отделение, Неонатологията и Неврохирургията, но до момента няма отпуснати пари за целта.

Д-р Коларов уточни, че Университетската болница е в добро финансово състояние и с минимални дългове, а според последните отчети дори има и печалба. Като основен проблем се очертава липсата на медицински сестри.

"Лекари имаме достатъчно, но амбицията е да привличаме по-млади специалисти. Средната възраст на медицинските сестри в болницата расте с всяка година, макар че има обявени места“, посочи специалистът. По негови думи възможните решения на проблема са завишаване на бройката в Медицинския колеж и подобряване на заплащането", каза още д-р Николай Коларов в интервю за Дарик.

Снимка: Topnovini.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииСпециалистиСнимкиАптекиЛайфстайлИсторияЛюбопитно