Начало Здравна медиа Здравни новини МОБАЛ – Велико Търново получи дарение от Българската Коледа

МОБАЛ – Велико Търново получи дарение от Българската Коледа

МОБАЛ – Велико Търново получи дарение от Българската Коледа - изображение

В неонатологичното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново вече разполагат с нов монитор, който проследява жизнените функции на преждевременно родените бебета. Благодарение на кампанията "Българската Коледа" единственото отделение по неонатология в областта ще предлага по-професионална грижа за недоносените деца.

Мониторът отчита дишането, сърдечната честота, кислорода и сатурацията на малките пациенти. С него може да се следи и кръвното налягане на новородените.

През последните 10 години чрез благотворителната инициатива като дарения в болницата са получени нови кувьози и апарат за слухов скрининг. Д-р Кина Николова, която е началник на неонатологичното отделение, обяснява, че за да се полагат най-добрите и съвременни грижи за новородените по световните стандарти, от първостепенно значение е модерната апаратура.

От лечебното заведение са благодарни за полученото дарение и се надяват, че и тази година много хора ще се включат в кампанията "Българската Коледа" и ще помогнат повече деца да са здрави и щастливи.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: borbabg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиИсторияЛайфстайлНовиниСоциални грижи