Начало Здравна медиа Здравни новини Мобилен екип на фондация "За Нашите Деца "започна работа в пет здравни и социални заведения

Мобилен екип на фондация "За Нашите Деца" започна работа в пет здравни и социални заведения

Мобилен екип на фондация "За Нашите Деца" започна работа в пет здравни и социални заведения - изображение

Мобилен мултидисциплинарен екип на фондация "За Нашите Деца" започва работа в пет здравни и социални заведения на територията на град София и град Пловдив. Екипът ще подкрепя деца на възраст от 0 до 7 години и техните семейства.

В мобилния мултидисциплинарен екип са включени специалисти "Ранно детско развитие" и "Ранна детска интервенция", психолог, рехабилитатор и други. Те ще работят с децата за стимулиране на индивидуалното им развитие, ще подпомагат социализацията им чрез арт-ателиета, образователни и развлекателни игри, дискусии и други. Родителите ще бъдат подкрепени чрез консултации и обучения, информационни материали и дискусионни групи. Обучения и консултации по теми, свързани със семейно-ориентирания подход и ранното детско развитие, са предвидени и за здравните и социални специалисти в медицинските заведения и резидентните услуги.

Споразумения и партньорства за подкрепа от мултидисциплинарен екип на фондация "За Нашите Деца" са сключени с три здравни заведения - Първа многопрофилна болница за активно лечение - София, Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София, Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Пловдив и две резидентни услуги- Център по приемна грижа и Център за настаняване от семеен тип "Детство".

Дейностите в петте обекта, ще се извършват по предварително изготвена програма след внимателно проучване и идентифициране на нуждите от подкрепа на всеки от тях, целта е подобряването на политиките и практиките на грижа за децата и семействата им чрез въвеждането на ориентирани към детето и семейството подходи и разширяване на партньорството между родителите и специалистите.

Работата в петте обекта е част от изпълнявания от фондацията проект "Грижа в ранната възраст", финансиран от фондация ОУК, чиято основна цел е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и през пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът ще подпомогне подобряването на политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас.

Снимка: Talks.su

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлЛюбопитноПсихологияСоциални грижиОрганизацииСнимкиЗдравни съветиНовиниЛеченияТестовеИнтервютаВидеоРецептиИсторияСпециалистиАлт. медицинаХранене при...АнкетиСпортЗаведенияОбразованиеНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиБотаника