Начало Здравна медиа Здравни новини МОСВ отпуска 10 милиона лева за контрол на качеството на питейната вода

МОСВ отпуска 10 милиона лева за контрол на качеството на питейната вода

МОСВ отпуска 10 милиона лева за контрол на качеството на питейната вода - изображение

Министерството на околната среда и водите отпусна 10 милиона лева за оборудване и осъществяване на мониторинг на качеството на питейните води в 10 лаборатории.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ беше подписан днес между Ирина Костова, служебен министър на околната среда и водите и Илко Семерджиев, служебен министър на здравеопазването.

Финансирането е по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

По думите на Костова този проект е инвестиция в доброто здраве на хората и отговаря на европейското и национално законодателство.

С нова апаратура ще се сдобият регионалните здравни инспекции в Плевен, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, София и Националния център по радиобиология и радиационна защита в столицата. Това значително ще подобри работата и контрола по качеството на питейната вода. Лабораториите ще подобрят своите възможности, ще се повиши техническия капацитет за анализ на задължителните показатели по европейско и национално законодателство, които отразяват качеството на питейната вода.

Главният директор на ГД ОПОС Яна Георгиева пожела успех на проекта и отбеляза, че трудното предстои.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: analyteguru.com 5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияЛеченияЛюбопитноНормативни актовеЛайфстайлСпортНовиниИсторияХрани и ястияХранене при...Здравни съветиСнимкиСпорт и туризъмФизиологияАлтернативна медицинаРецептиДиетиБотаникаПроизводителиОрганизации