Начало Здравна медиа Здравни новини МС отпусна над един милион лева за научната програма за прецизна медицина

МС отпусна над един милион лева за научната програма за прецизна медицина

МС отпусна над един милион лева за научната програма за прецизна медицина - изображение

С положителния си вот на заседанието днес министрите отпуснаха 1 300 000 лв. за реализацията научната програма „Иновативни нискотоксични биологично активни средства за прецизна медицина“ (БиоАктивМед).

Програмата си поставя важни задачи, сред които обединяването на целия научноизследователски потенциал и концентрацията на финансите за решаването на проблеми, значими за цялото общество.

Персонализираната медицина поставя в центъра на лечението пациента и неговия уникален организъм, а това предполага революция във фармацията от гледна точка на постиженията й в момента. В основната на научната програма стои именно този нов вид лечение на пациента, който вече се прилага, но и фактът, че страната ни се отличава с огромното разнообразие на растителни и животински видове, които са източниците на активни субстанции, приложими под формата на високоактивни хранителни добавки.

Очакванията са благодарение на изследванията учените да създадат нови и много по-добри продукти от природните източници.Те ще разработят иновативни методи, чрез които ще се проучват биологично активните вещества. Опитите ще констатират доколко приложими са новосъздадените продукти за персонализираната медицина.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: pravatami.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлПсихологияЛюбопитноИстория