Начало Здравна медиа Здравни новини МУ – Варна провеждат кампания за безплатни прегледи Погрижи се за венците си

МУ – Варна провеждат кампания за безплатни прегледи Погрижи се за венците си

МУ – Варна провеждат кампания за безплатни прегледи Погрижи се за венците си - изображение

Медицински Университет Варна провежда за втори път кампания за безплатни профилактични прегледи на венците под мотото: „Погрижи се за венците си!“. Организатори на инициативата са Асоциацията на студентите по дентална медицина - Варна (АСДМ-Варна), съвместно с Асоциациите на студентите по медицина и фармация във Варна (АСМБ-Варна и АСФВ-Варна), Студентски съвет, академичното ръководство на Факултета по дентална медицина и Катедрата по пародонтология и дентална имплантология към Факултета по дентална медицина.

Основната цел на кампанията е да се повиши вниманието и информираността на гражданите относно здравето и грижата за венците. Предвидени са актуални съвети и насоки в правилната грижа за венците, почистване, използване на конци и интердентални четки, както и препоръки за използването на разтвори за промивка на устната кухина.

Кампанията ще обхване дните 7 – 10 октомври.

На 7 октомври от 11:00 ч. в Mall Варна ще бъде разположен пункт, където гражданите ще получат консултация и препоръка.

На 8 октомври от 11:00 ч. в Grand Mall Варна също ще се проведе информационен бюлетин.
Продължителността на инициативата и в двата дни ще бъде около 3 часа, като през това време ще бъдат раздавани и много рекламни материали и брошури.

На 10 октомври (вторник) от 11:30 ч. до 14:00 ч. във Факултета по дентална медицина (зала 412, 4 етаж) ще се проведат безплатни профилактични прегледи  с насоченост към диагностицирането на възможни възпаления на венците.

Възпаленията на венците са на второ място след кариесите по разпространение сред обществото като цяло. Най-забележим и често срещан симптом е кървенето на венците, което може да бъде причинено от почистването на зъбите, но може да бъде и спонтанно. Неглижирането на проблема може да доведе след себе си сериозни последици. Затова специалистите препоръчват редовна профилактика при стоматолог и отговорно поддържане на здравето на устната кухина.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: МУ - Варна


 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСпорт и туризъмРецептиАлт. медицинаБотаникаИсторияЛеченияСнимкиНормативни актове