Начало Здравна медиа Здравни новини МУ – Варна с награда за най-добър университет за обучение по медицина в страната

МУ – Варна с награда за най-добър университет за обучение по медицина в страната

МУ – Варна с награда за най-добър университет за обучение по медицина в страната - изображение

Медицински университет – Варна (МУ) е пръв по качество на обучение в направление „Медицина“. Министърът на образованието Красимир Вълчев връчи приза на официална церемония по награждаване на най-добрите висши учебни заведения в страната, организирана от в. „24 часа“. Това е висока оценка за качеството на обучение във варненския университет, като тя е базирана на рейтинга на ВУЗ-овете и е съобразена с пазара на труда.

МУ – Варна спечели класацията благодарение на растящата тенденция в разширяването, модернизирането и развитието на учебното заведение в последните години. Това води до траен повишен интерес от страна на желаещите да учат в него родни и чуждестранни студенти. От университета отчитат увеличаване на броя на кандидатстващите във ВУЗ-а, като за едно място се борят 7 души, а в англоезичната форма на обучение конкуренцията е между 3-ма. Висшето учебно заведение има открити филиали в Сливен, Велико Търново и Шумен.

През миналата година варненският Медицински университет получи множество награди, като една от най-отличителните е от световния Webit фестивал за ИТ технологии, където учебното заведение взе приз в категория „Най-добра иновация в обучението“. Телевизия ВВС предпочете МУ, за да направи репортаж за високите технологии в обучението по медицина.

симулатор

Студентите по медицина във варненския университет разполагат със симулатори и имат досег до най-съвременните технологии в обучението. А в най-модернизираната в това отношение болница - УМБАЛ „Св. Марина“ в морската столица, практикуват наученото. Качеството на обучение проличава и от оценката на потребителите, която те дават на завършилите лекари, които са 100% реализирани на трудовия пазар след дипломирането си.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: МУ – Варна

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлИсторияОбразованиеНовиниСпорт и туризъмСнимкиНормативни актовеСоциални грижиЗдравни съветиЛюбопитно