Начало Здравна медиа Здравни новини МУ – Пловдив спечели финансиране за шест нови научни проекта

МУ – Пловдив спечели финансиране за шест нови научни проекта

МУ – Пловдив спечели финансиране за шест нови научни проекта - изображение

Пловдивският Медицински университет ще получи около 180 000 лв. за научни проекти за следващите 3 години. Те ще бъдат за разработването на 6 нови научни проекта и се дават от Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката. Ведомството обяви конкурси и стана ясно, че ще подкрепи над 200 български разработки, от които 51-на са на млади учени и постдокторанти. Общата стойност на проектите е повече от 18 млн. лв.

Три от класираните проекти на МУ – Пловдив са на млади учени и постдокторанти и са в областта на научните изследвания в медицината. Зам.-ректорът по „Международно сътрудничество и проектна дейност“ проф. д-р Мариана Мурджева обяви, че един от тях дори оглавява класацията. Екипът на Катедра „Медицинска биология“ спечелил финансиране на няколко разработки, като една от класираните е в областта на фундаменталните научни изследвания.

Лазерната дентална академия на пловдивския Медицински университет, която се провежда всяка година, получи финансиране по процедура за подкрепа на международен научен форум, който ще се състои през тази година в страната.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: МУ - Пловдив

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини