Начало Здравна медиа Здравни новини МУ - Пловдив ще удостои проф. д-р Джошуа Мошонов с почетната титла доктор хонорис кауза

МУ - Пловдив ще удостои проф. д-р Джошуа Мошонов с почетната титла доктор хонорис кауза

МУ - Пловдив ще удостои проф. д-р Джошуа Мошонов с почетната титла доктор хонорис кауза  - изображение

Медицински университет - Пловдив удостоява с почетната титла "Doctor honoris causa" професор д-р Джошуа Мошонов, роден в Израел през 1951-ва година, потомък на български преселници в Израел.

От Йерусалимския дентален факултет тръгва завидната световна научна кариера на професор Мошонов в областта на ендодонтията. Научните му интереси и изследвания се фокусират върху приложението на новите технологии в денталната медицина като цяло и по-специално в ендодонтията, както и приложението на лазерите в денталната медицина.

Наскоро проф. Мошонов участва в съвместна разработка на ендоскоп за дентално приложение, който се използва най-вече в имплантологията и ендодонтията.

Преуспелият в Израел учен от български произход днес е водещ международен експерт в областта на ендодонтията и използването на лазерите в диагностиката и при лечението на заболявания на ендодонта в съвременната дентална медицина.

Като преподавател, професорът с български корени, ръководи катедрата по Ендодонтия и университетски център за обучение по лазерна медицина, където са подготвени редица наши специалисти, преподаватели от Факултета по дентална медицина в Пловдив.

По примера на ръководения от професор Мошонов център е създаден първият в България Център за лазерна дентална медицина, като много от най-добрите обучителни и клинични практики са реализирани във ФДМ - Пловдив. Въведената за първи път у нас обучителна Програма по лазерна дентална медицина, заедно с учебните материали и учебниците за факултативно обучение на пловдивските студенти е адаптирана по оригиналната програма на факултета в Йерусалим, предоставена от професор Мошонов.

Церемонията ще се проведе на 19-ти май от 14.00 часа в "Аула Магна" на Факултета по дентална медицина.

Известни български учени и експерти от областта на денталната медицина и ендодонтията ще присъстват на събитието в Пловдив на 19-ти май. Публичната академична лекция на професор Мошонов ще бъде на английски език и е на тема "Използването на конично-лъчева компютърна томография (CBCT) като диагностично средство в съвременната дентална медицина".
В рамките на Тържествения Академичен съвет петима нови професори, 8 доценти и 15 с образователната и научна степен "доктор" официално ще получат дипломите си за академични длъжности и степени

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОбразованиеИсторияНормативни актовеЛайфстайлЗаведенияСпециалистиСпорт и туризъмАптекиЛюбопитноОрганизацииКлинични пътекиСоциални грижиНаправления в медицинатаАлтернативна медицинаЗдравни съветиТестовеСнимкиПроизводителиОткритияЛичностиСпортБотаникаЛеченияГеография