Начало Здравна медиа Здравни новини МЦ Димитров предлага безплатни консултации за диабетно болни жени

МЦ Димитров предлага безплатни консултации за диабетно болни жени

МЦ Димитров предлага безплатни консултации за диабетно болни жени - изображение

През април месец софийският Медицински център “Димитров“ организира безплатни консултации на диабетно болни жени, които са бременни или желаят да забременеят. Приемът ще бъде всеки петък от 16,30 до 17,30 ч., като има предварително записване на телефон 02/ 954 73 40.

Рискът при жените, които страдат от диабет преди забременяването, е по-висок, що се отнася до начина на протичане на бременността и бъдещото здраве на майката и бебето. Ако не се контролира сполучливо кръвната захар, могат да се появят характерните за болестта съдови усложнения, които са необратими.

Гестационният захарен диабет се проявява за първи път, когато жената е бременна. Статистиката сочи, че повече от 50% от бъдещите майки, които получават тази диагноза, в първите 5 години след раждането развиват диабет. Над 25% от тях пък страдат от затлъстяване, хипертония и хронични сърдечносъдови заболявания. Най-важното е да има превенция на рисковите фактори, които предизвикват появата на гестационен захарен диабет, защото освен че той влияе на здравето на майката, се отразява и на бъдещото здравословно състояние на детето.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: МЦ “Димитров“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияСоциални грижиПсихологияЗаведенияСпециалистиОрганизацииЛайфстайлСнимкиИнтервютаХранене при...ВидеоАнкетиХрани и ястияДиетиТестовеМедицински изследванияСпортБотаникаАлтернативна медицинаКлинични пътекиЗдравни проблемиПроизводителиНаучни публикацииФизиологияНормативни актове