Начало Здравна медиа Здравни новини Мъж, пострадал пред Пирогов, не получи лекарска помощ

Мъж, пострадал пред Пирогов, не получи лекарска помощ

Мъж, пострадал пред Пирогов, не получи лекарска помощ - изображение

Мъж пострада от автомобил на метри от „Пирогов“. Възрастният човекът е бил блъснат и лежал в кръв в безпомощно състояние на земята. Очевидци на инцидента са потърсили нееднократно лекарска помощ от здравното заведение, но опитите им са били неуспешни. Специалистите от „Пирогов“, са заявили, че нямат право да напускат работното си място и насочили да се позвъни на спешния телефон 112, предава NOVA.

Очевидците на инцидента остават изумени. След телефонния сигнал е пристигнала линейка за пострадалия.

Д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ, коментира, че в България все още няма правила за спешните отделения. Отменен е стандарта за спешните отделения в частта болнична помощ в страната и вече шест месеца липсват правила за спешните отделени.

Този случай е показателен за тежкото състояние на системата на спешна помощ. Приемането на правила е задължително, за да може да се работи и да се реагира адекватно. В Европа отдавна е приложен стандарт, а тук в България все още само се говори за него“, коментира д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Той посочи също, че линейките са недостатъчни и са позиционирани на едно място. Това до голяма степен затруднява навременната реакция при спешни случаи. Подобо положение засяга доктори, пациенти и всички останали.

Държавата е длъжна на своите граждани, защото не е създала организация за подобни ситуации“, допълни д-р Хасърджиев.

В момента тече проверка по случая.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: AboutIslam.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЗаведенияИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСпециалистиСнимкиСоциални грижиОрганизацииЛичностиТестовеАнкетиГеография