Начало Здравна медиа Здравни новини Наградиха ВМА за провеждането на многобройни безплатни консултации

Наградиха ВМА за провеждането на многобройни безплатни консултации

Наградиха ВМА за провеждането на многобройни безплатни консултации - изображение

Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО раздаде своите награди от кампанията си „По волята на Хипократ“ и в категория „Социални каузи на лечебни заведения“ призът беше присъден на ВМА.

Военномедицинската академия заслужено спечели благодарение на многобройните безплатни консултации и прегледи, които организира. За година и половина повече от 7000 души са се възползвали от тях и са обърнали внимание на своето здравословно състояние.

От клуба наградиха още 40 физически лица, които провеждат социални инициативи. Почетният плакет беше връчен от Кристиян Калчев на бриг. ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА. От своя страна ръководителят благодари и отбеляза, че призът е признание за труда и ентусиазма на специалистите, които организират профилактичните кампании не по задължение.

Към безплатните превантивни консултации винаги е имало интерес от страна на хората, особено когато те се провеждат в райони, където липсва медицинско обслужване. Проф. Мутафчийски отбеляза най-активните в провеждането на прегледите през последните 18 месеца и това са Клиниките по ендокринология и болести на обмяната, по инфекциозни болести, по дерматология, гръдна хирургия, по очни болести, по ендоскопска хирургия, гастроентерология, съдова хирургия и урология.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиИсторияЛюбопитно