Начало Здравна медиа Здравни новини Надежда за бебето Мая

Надежда за бебето Мая

Надежда за бебето Мая - изображение

Само за седемнадесет дни в дарителската сметка на Мая са постъпили 77 858 лв. и 431 евро, обявиха в официалната страница на инициативата „Да помогнем на бебе Мая“.

Преди време майката на прекрасното мъниче заяви за framar.bg, че реакцията на хората, когато са потърсили помощта им, й е върнала вярата в тях и доброто. Сега тя, съпругът й и всички, които бяха до тях, а и ще продължават да бъдат, изразяват своята огромна благодарност към дарителите. 

"Вие направихте чудо, за което не сме си мечтали! Плачем и не вярваме!“, пишат родителите и благодарят на всички, приели в сърцата си тяхното детенце. На всички, които приеха каузата Мая за своя и така дадоха шанс на едно дете да се лекува, а на неговите родителите дадоха надежда!

Думи на благодарност са отправени не само към онези, които дариха пари, но и към всеки, който морално подкрепи семейството.

Организаторите на кампанията, която за изключително кратък период от време обедини не само старозагорци, а и хора от цялата страна, дават подробен отчет за събраните средства, за действията си и за предстоящото.

Те информират, че все още няма да отварят дарителските кутии, които са по различните обекти и вярват, че ще бъдат разбрани, както вярват искрено, че всички, подкрепили ги до момента ще продължават да бъдат до тях.

„Вие ни давате сила! Благодарим за всеки жест и помощ!“
Мая е с диагноза вродена мускулна дистрофия, заболяването е генетично и единствената надежда за лечение идва от проф. Ердал Карайоз, специалист в лечението със стволови клетки. Подкрепата, която потърсиха Десислава и Христо Христозови беше за първите вливки. Очаква се първите изследвания да бъдат на 7 януари, а за 10 януари е запланува и първото вливане.

Всички, които застанаха зад каузата, стискат палци и пожелават успех, но сякаш няма по-силни от думите на Десислава Христозова, която беше категорична, че вярва в силата на спасението!

Автор: Гергана Караилиева
Снимки: Личен архив

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИнтервютаНовиниАнкетиЛайфстайлСоциални грижиСпортЛюбопитноСнимкиИстория