Начало Здравна медиа Здравни новини Над 430 апарата в помощ на неонаталните грижи ще получат болници в цялата страна

Над 430 апарата в помощ на неонаталните грижи ще получат болници в цялата страна

Над 430 апарата в помощ на неонаталните грижи ще получат болници в цялата страна - изображение

Здравното министерство започна процедура по доставяне на медицинска апаратура за механична вентилация за новородени и недоносени бебета, апарати за осигуряване на постоянно положително налягане в дихателните пътища, рентгенови преносими апарати и мобилни ултразвукови апарати.

От пресцентъра на Министерството съобщават, че това е част от изпълнението на проект, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

В рамките на проекта е предвидено закупуването на високотехнологична апаратура за неонатологичните отделения и отделенията по акушерство и гинекология в 34 лечебни заведения във всички 28 области в страната.

"Общият брой на апаратите, които ще бъдат доставени е над 430", уточняват от Министерството на здравеопазването и допълват, че основната цел на проекта е да допринесе за намаляване броя на децата с вродени заболявания и на детската смъртност в страната. Това ще бъде постигнато с подобряване качеството на пренаталната диагностика и неонаталните грижи във всяка област на страната. 

Общата стойност на проекта е 12 774 308.06 лева, а крайният срок за изпълнение е 30 април 2017 г.

Снимка: medikforum.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноСпециалистиИсторияНормативни актовеОрганизацииЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияТестовеХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиКлинични пътекиФизиологияСпортБотаникаЛеченияПроизводители