Начало Здравна медиа Здравни новини Над 450 деца от Бургас прегледаха специалистите от „Пирогов“

Над 450 деца от Бургас прегледаха специалистите от „Пирогов“

Над 450 деца от Бургас прегледаха специалистите от „Пирогов“ - изображение

Националната програма „Детско здраве – Пирогов“ е в основата на проведените безплатни прегледи на деца в морския град от единадесет специалисти от здравното заведение.

Едни от авторитетните медици в областта на травматологията, хирургията, урологията, кардиологията, офталмологията, образната диагностика и неврохирургията за деца преглеждаха предварително записаните.

След разговор между тях и заместник-кмета на Бургас Лорис Мануелян стана ясно, че след няколко месеца екипът отново ще прегледа децата, за да види резултатите от назначената терапия. Ще бъде представен и анализ на патологията, характерна за района.

Създател на програмата е д-р Асен Меджидиев, който оглавява отделението по УНГ в „Пирогов“. Той подчерта, че основната цел е не само да бъде извършена диагностика на някои хронични заболявания, но и да бъде осъществена профилактика.Програмата започва да се реализира преди пет години и за това време са прегледани седем хиляди деца от девет населени места.

Д-р Меджидиев информира, че следващата им идея е създаването на кол центровете, благодарение на които лекарите в страната ще имат директна връзка с екипа на „Пирогов“ 24 в денонощието за консултации при тежки или спешни случаи.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: burgas.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актове