Начало Здравна медиа Здравни новини Най-голямото бебе за годината се роди в Пловдив

Най-голямото бебе за годината се роди в Пловдив

Най-голямото бебе за годината се роди в Пловдив - изображение

Най-голямото бебе за тази година с рекордното тегло от 5 килограма и 750 грама се роди в Пловдив. Новороденото е момченце и е с ръст 57 см.

Бебето се е родило в най-голямата в Южна България „Селена“ с екипа на Д-р Здравко Минев. Той обяснява, че е следил жената три месеца и му е направило впечатление, че плодът е доста голям. Майката също е била изключително едра. Раждането не е било лесно и е рисково както за майката, така и за новороденото. То се появило на бял свят месец по-рано и все още е незряло, затова бебето сега е в кувьоз. Д-р Минев не посочи колко време детето ще бъде под наблюдение.

Момченцето е първо дете в семейството на 29 –годишната майка от Хасково. Щастливото семейство вече е кръстило бебето Турач.

Момченцето е новият рекордьор сред големи бебета на 2017 година. До сега най-голямото бебе беше Десин Айров – 5,240 гр. и ръст 53 см. Той също е роден в болница "Селена" през месец март.

Заедно с най-голямото бебе за тази година в отделението по неонатология са се родили и най-малките пациенти. Регистрирани са новородени с тегло 610 грама, 660 грама, 820 грама и 1090 грама.

Най-голямото бебе за годината се роди в Пловдив

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Sanodormire, АГ Селена

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноКлинични пътекиЛайфстайлХранене при...СпортЗдравни съветиАлтернативна медицинаДиетиМедицински изследванияРецептиКалкулаториЛеченияБотаникаПсихологияТестовеИсторияСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииФизиологияСпециалистиПроизводители