Начало Здравна медиа Здравни новини Напрежение в Университетската болница в Стара Загора заради непълни заплати

Напрежение в Университетската болница в Стара Загора заради непълни заплати

Напрежение в Университетската болница в Стара Загора заради непълни заплати - изображение

Работещите в 10 клиники и отделения на Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора са получили само част от работната си заплата за месец декември.

В клиниките по кожни и по ушно-носно-гърлени болести и в отделение по очни болести възнагражденията са били в рамките на 60% от полагащото се. В останалите звена, сред които тези за детска, гръдна и съдова хирургия, става дума за по-малко пари между 10 и 30 на сто.

Пред БНР изпълнителният директор проф. Йовчо Йовчев обясни, че ситуацията е в резултат на неизпълнените дейности според подписания анекс със здравната каса. Във всяка от клиниките има изготвен разчет, част от който е и заплащането, а сега то е диференцирано, точно защото не са осъществени в пълна степен индикативните стойности.

Проф. Йовчев информира, че парите ще бъдат изплатени през този месец, но при условие, че всички звена на болницата работят в същия обем на дейност като през януари.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: skener.news

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииИнтервютаСнимкиКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛечения