Начало Здравна медиа Здравни новини Натровените деца в Русенско се чувстват вече по-добре

Натровените деца в Русенско се чувстват вече по-добре

Натровените деца в Русенско се чувстват вече по-добре - изображение

Приетите вчера в Университетската болница в Русе деца със симптоми на хранително натравяне вече се чувстват по-добре и са изкарали спокойно нощта. Малките момичета и момчета са на възраст между 3 и 5 години, само едно още усеща болки в корема. От 10-те възпитаници на детската градина в с. Босилковци 7 бяха приети в лечебното заведение с оплаквания, а останалите три и две от служителките не са пожелали да останат в болницата.

От общината в Бяла твърдят, че са взети мерки и докато не се изясни случая, детската градина ще бъде затворена. Общинската кухня снабдява освен злополучната и още седем градини. Но в тях няма подобни оплаквания. Според кмета Димитър Славов причината е вирус или лоша хигиена в детското заведение.
Взети са проби от пилето фрикасе, което са консумирали децата, и от персонала и се очаква до края на седмицата да излязат микробиологичните резултати.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: theportlandhospital.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОбразованиеСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиХранене при...ДиетиСпортРецептиПсихологияФизиологияОрганизацииНормативни актовеСтатистически проучванияЛеченияИнтервютаЗаведенияАлтернативна медицинаБотаникаПроизводители