Начало Здравна медиа Здравни новини Националната кардиологична болница вече разполага със самостоятелен корпус за сърдечноболни деца

Националната кардиологична болница вече разполага със самостоятелен корпус за сърдечноболни деца

Националната кардиологична болница вече разполага със самостоятелен корпус за сърдечноболни деца - изображение

Националната кардиологична болница вече разполага със самостоятелен диагностично-консултативен блок за сърдечноболни деца към Клиниката по детска кардиология, информират от лечебното заведение.

Корпусът се състои от 6 амбулаторни кабинета, приемна, майчина стая за повиване на бебета, зала за рапорти и конференции още 5 лекарски кабинети.

По информация на mediapool.bg здравното министерство е отпуснало близо 448 хиляди лева за строително-ремонтни дейности на блока и обзавеждането на кабинетите, а 220 хиляди лева от бюджета на Кардиологичната болница са похарчени за прилежаща инфраструктура, с която ще бъде осигурен директен достъп на сърдечноболните деца до Клиниката по детска кардиология.

"Тази стъпка ще позволи да бъде разделен пациентският поток на деца и възрастни, което предотвратява много рискове", уточняват от лечебното заведение.

Клиниката по детска кардиология и отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации са единствените в България, в които се осъществява цялостна диагностика, оперативно и интервенционално лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания.

От 2016 г. в Кардиологичната болница се прилагат иновации в диагностиката и лечението като интервенционално стентиране на пулмонални стенози, транскатетърно затваряне на персистиращ артериален канал и междупредсърден дефект.

"През тази година в Националната кардиологична болница бяха създадени два центъра за редки заболявания за вродени сърдечни малформации и белодробна хипертония, които ще осигурят цялостно обгрижване на пациентите от мултидисциплинарни екипи медицински специалисти", информира още директорът на болницата проф. д-р Марио Станкев.

Снимка: CredoWeb

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияНовиниЛюбопитноИсторияНаправления в медицинатаСпециалистиНормативни актовеЗаведенияФизиологияСнимкиИзследванияПроизводителиЗдравни съветиОрганизацииКлинични пътекиЛечения