Начало Здравна медиа Здравни новини Национална научна педиатрична конференция ще се проведе за втори път в Банско

Национална научна педиатрична конференция ще се проведе за втори път в Банско

Национална научна педиатрична конференция ще се проведе за втори път в Банско - изображение

Втора национална педиатрична конференция "Профилактика, диагностика и терапия в детско-юношеската възраст" ще се проведе в Банско от 31 март до 2 април 2017г. Основната тема ще бъде "Оптималната лекарствена форма  - ключов елемент в клиничната практика".

Програмата на събитието ще включва различна тематика от субспециалности на педиатрията като неонатология, онкохематология, редки заболявания, неврология, диабет, ендокринология и други. Предвидени са две научни сесии с насоченост към детските лекарствени форми, както и специална сесия "Моят най-интересен клиничен случай", където ще могат да се изявят специализанти и млади докторанти.

Съществена част от конференциите ще бъдат профилактиката, диагностиката и терапията в детско-юношеската възраст. Това има ключово значение за оптимизиране на лечението при подрастващите и създаването на иновативни и ефективни медикаменти.

Първата конференция, протекла на високо ниво, е била изключително ползотворна за педиатри и общопрактикуващи лекари. Събития от този ранг намират достойно място в календара на българските научни форуми.

Събитието е организирано от Фондация "Логартис", "Арбилис" ООД, заедно с проф. д-р Иван Литвиненко, началник клиника по неврология, СБАЛ по детски болести, София, началник катедра по педиатрия, Медицински университет, София заедно със съпредседателя проф. Николай Ламбов, ръководител катедра по технология на лекарствените средства и биофармация, Фармацевтичен факултет, Медицински университет, София.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: doctorsphysicaltherapy.com


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниСпортСпорт и туризъмОбразованиеОрганизацииАптекиИсторияНаправления в медицинатаЗдравни съветиСоциални грижиАлтернативна медицинаНормативни актовеЗаведения