Начало Здравна медиа Здравни новини На форум в Ловеч ще дискутират за психичното здраве и човешките права

На форум в Ловеч ще дискутират за психичното здраве и човешките права

На форум в Ловеч ще дискутират за психичното здраве и човешките права - изображение

Психичното здраве през призмата на човешките права“ е темата на регионален форум, който ще се проведе на 11 и 12 март в Ловеч. Организатори на събитието са фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“ , Центърът за нестопанско право и община Ловеч.

Покана да се включат във форума е отправена към всички специалисти, работещи за психичното здраве на хората, които използват социални услуги, както и представители на институции и организации като СЗО и здравното министерство, както и на неправителствения сектор.

Голямата тема, по която ще се водят дискусиите, е насочена към хората с психични проблеми, които използват социални услуги. Много често те живеят в нечовешки и унизителни битови условия, подложени са насилие и злоупотреби, както и нерядко на вредни практики на лечение или още по-лошо на неглижиране и небрежност. Не са малко и случаите, когато тези хора биват лекувани и задържани без тяхното информирано съгласие. Не по-малък е и проблемът, че услугите, които им се предлагат, не отговарят на нуждите и не помагат да водят независим живот.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: община Ловеч

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСпециалистиНовиниСнимкиНормативни актовеПсихологияНаправления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноЗаведения