Начало Здравна медиа Здравни новини На 19 октомври сградата на Община Стара Загора ще светне в розово в подкрепа на борбата с рака

На 19 октомври сградата на Община Стара Загора ще светне в розово в подкрепа на борбата с рака

На 19 октомври сградата на Община Стара Загора ще светне в розово в подкрепа на борбата с рака - изображение

На 19 октомври сградата на Община Стара Загора ще светне в розово в подкрепа на борбата с рака.

За първи път в страната обществена сграда ще бъде осветена в розово като знак на съпричастност със Световния ден за борба с рака на гърдата. Розовата светлина ще обгърне сградата на Общината в 18:30 часа и ще свети цяла нощ. До момента в света в розово са били осветявани най-високата сграда в Дубай – Бурж Халифа, Айфеловата кула и Бъкингам.

С това събитие Комплексният Онкологичен център в Стара Загора ще даде старт на кампанията си "По-силни срещу рака", насочена към профилактика на рака на гърдата и рака на шийката на матката.

От 16 часа на 19 октомври на площада пред Общината ще започне хепънинг с участието на Ансамбъл "Загоре", актьорите от ДКТ с част от постановката "Фолклорна магия", актрисата от ДТ "Гео Милев" Елена Азалова, певицата Мадлен Ковачева, европейската шампионка по карате Анелия Асенова, представители на "Зонта Клуб" и Сдружение "Свят без граници", с чиято подкрепа се осъществява кампанията и още много обществени личности.

В рамките на кампанията, а и след нея, в специализираните кабинети на КОЦ ще се извършват профилактични прегледи с предварително записване на телефоните на регистратура - 042/ 614196 всеки работен ден от 12.00 до 13.30 часа.

Партньори на кампанията са Община Стара Загора, Социална Мрежа за здраве CREDOWEB, "Зонта клуб" - Стара Загора, Сдружение "Свят без граници" и е със съдействието на Общински Младежки център.

Снимка: health.economictimes.indiatimes.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияЗдравни съветиМедицински изследванияАлтернативна медицинаЗдравни проблемиЛеченияБотаникаАптекиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиСпортОрганизации