Начало Здравна медиа Здравни новини На Bulgaria Tattoo Expo ще има безплатни изследвания за хепатит В и С

На Bulgaria Tattoo Expo ще има безплатни изследвания за хепатит В и С

На Bulgaria Tattoo Expo ще има безплатни изследвания за хепатит В и С - изображение

По време на изложението за татуировки Bulgaria Tattoo Expo ще се предлага и безплатно изследване за хепатит С и В. Тестовете ще се предоставят от Сдружение „ХепАктив“ и от Центъра за сексуално здраве CheckPoint. Инициативата ще се проведе на 6 и 7 октомври в НДК.

Целта на организаторите е посетителите на Bulgaria Tattoo Expo да проверят за наличие на заболяването и да насърчат добрите практики и професионалното отношение в студиата за пиърсинг и татуировки.

За безплатните изследвания ще се ползват бързи тестове, които се нуждая само от минимално количество кръв, а резултатът излиза след минути на място. Хората, чийто тест е положителен, ще бъдат насочвани към специалист. Не е необходимо изследването да се съобразява с прием на храна или напитки.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: dnevnik.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИзследванияЗдравни проблемиМикробиологияВидеоИсторияСнимкиДиетиНаучни публикацииАлт. медицинаЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиБотаникаЛеченияПсихологияЛайфстайлСоциални грижиСпециалистиСпортЗаведения