Начало Здравна медиа Здравни новини Неврохирургът проф. Селчук Пекер ще консултира безплатно пациенти в столицата

Неврохирургът проф. Селчук Пекер ще консултира безплатно пациенти в столицата

Неврохирургът проф. Селчук Пекер ще консултира безплатно пациенти в столицата - изображение

Виден турски специалист ще консултира безплатно пациенти с двигателни нарушения и тремор вследствие паркинсон, с доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, артерио-венозни малформации, епилепсия и тригеминална невралгия. По инициатива на Болници „American Hospital“ и на истанбулската Университетска болница „Коч“ проф. д-р Селчук Пекер ще приема в столицата на 19 април, на бул. „Христо Ботев“ 26, от 10 до 16,30 ч. Желаещите да се прегледат при специалиста трябва да си запишат предварително час на тел. 0888 912 702, а на самите консултации да носят актуални лабораторни изследвания и епикризи.

Неврохирургът проф. Пекер е специализирал радиолечение с гама нож, функционална неврохирургия, при която се имплантират нервно-мозъчни стимулатори, и радиохирургия. Опитът му се базира на 19 години работа в областта на радиохирургията и на повече от 9000 пациенти.

Чрез гама-ножа се насочват нискоенергийни радиоактивни лъчи към вътрешността на черепа, където се намира проблемното образувание. Здравата мозъчна тъкан не се уврежда. Процедурата се прилага при вестибуларни шваноми, тумор на хипофизата, хордоми, метастази, хемангиобластоми, увеална меланома, хемангиоперицитом, каверноми, краниофарингеоми, назофарингеален карцином и др. Гама-ножът е приложен за пръв път през 1968 г. и днес се използва в близо 330 центъра по света. Само през 2017 г. над 1 млн. души с различни мозъчни заболявания са се подложили на терапия с гама-нож.

При извършването на процедурата не се налага анестезия и реанимация, както и подстригване на косата. Продължителността е няколко часа и след нея пациентът може да се върне към нормалното си ежедневие още на следващия ден. Няма риск от странични ефекти вследствие радиация.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: 24chasa.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНормативни актове