Начало Здравна медиа Здравни новини НЗОК: Лечението на онкоболните в България е осигурено

НЗОК: Лечението на онкоболните в България е осигурено

НЗОК: Лечението на онкоболните в България е осигурено - изображение

НЗОК заяви категорично, че е осигурила достъп до съвременно лечение на онкоболните в България като е сключила договори с четири здравни заведения за болнична медицинска помощ по клинични пътеки за радиохирургия и роботизирана радиохирургия на онкологични и неонкологични заболявания.

Прессъобщението бе публикувано от НЗОК във връзка с публикации в електронните медии за това, че след одобряването на проекта за Националната здравна карта и прилагането й, в следващите 3 години онкоболните пациенти ще трябва да се лекуват в Турция.

В Наредба 11 от декември 2015 г. за определяне пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Касата, е залегнало комплексното лечение на онкоболните, т.е. осигуряване на всяка една част от цялостния лечебен процес. За тази цел здравната каса ще сключва договори с отделни болници или с обединенията им, които ще могат да осигурят всеки един етап от лечението.

Лечението на онкоболните е приоритет и именно заради това НЗОК ще осигурява и заплащането на медицинското изделие "постоянен венозен порт" от тази година. Употребата му е щадяща за пациентите и им осигурява комфорт докато трае лечението. Това казаха още от НЗОК.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниКлинични пътекиНормативни актовеЛюбопитноЗаведенияСпециалистиСоциални грижиЛайфстайлАнкетиТестовеИсторияНаправления в медицинатаНаучни публикацииОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияПрезентацииЗдравни съветиСнимкиЛеченияПсихологияИнтервютаГеографияДиетиЛичностиБотаникаСпорт