Начало Здравна медиа Здравни новини НЗОК организира семинар за прилагането на Националните рамкови договори за 2017 година

НЗОК организира семинар за прилагането на Националните рамкови договори за 2017 година

НЗОК организира семинар за прилагането на Националните рамкови договори за 2017 година - изображение

Тридневен семинар организира Националната здравноосигурителна каса с участието на представители от Централното управление и районните здравноосигурителни каси. Семинарът ще бъде в периода 22.03.17 г. – 24.03.17г. Основната тема е насочена към прилагането на Националните Рамкови договори за 2017 година за дентални и медицински дейности в аспектите на договаряне с партньори. Началото на договорните взаимоотношения, разпределението на финансовите средства и информационното осигуряване ще стартира на 1 април тази година. Това съобщиха от пресцентъра на Касата.

Главната цел на семинара е участниците да се информират и уеднаквят своите практики в осъществяване на договарянето и контрола в системата на НЗОК. Ще се подберат най-добрите от тях за успешна и продуктивна дейност.

Семинарът беше открит на 22.03.17г. от д-р Димитър Петров, подуправителя на институцията. В речта си той подчерта някои положителни аспекта в Националните рамкови договори, като наблегна, че важна част е самото сключване на договорите. Това ще прекрати порочната практика на административно-командния стил в дейността на Касата. Д-р Петров характеризира някои от предстоящите задачи на Националната здравноосигурителна каса. Въвеждането на механизми за намаляване на тежестта на административната регулация, заплащането на парентералните лекарствени форми за лечение на онкоболни пациенти да се осъществява на тегло, както и въвеждането на централизирано договаряне на онколекарствата са част от важните бъдещи стъпки.

Подуправителят на НЗОК д-р Петров поздрави всички гости на семинара с наскоро отбелязаната 18 – годишнина на институцията.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: CredoWeb

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортСоциални грижиАнкетиНормативни актовеТестове