Начало Здравна медиа Здравни новини НЗОК отпуска допълнителни средства за болниците от резерва

НЗОК отпуска допълнителни средства за болниците от резерва

НЗОК отпуска допълнителни средства за болниците от резерва - изображение

Надзорният съвет на НЗОК взе решение да разблокира част от резерва на бюджета за здраве, съобщава Дарик. Така лечебните заведения, които са сключили договор с касата, ще разполагат на месец с 6 милиона лева повече, отколкото досега. Това означава, че вместо 133 милиона ще получават 139.

Друга мярка, която ще влезе в сила, е, че здравната каса ще подписва договори с онези лекари, които предписват най-приемливата от финансова гледна точка терапия, чийто резултат е еднакъв с резултата от скъпи терапии. Членовете на Надзорния съвет дадоха зелена светлина и на идеята пациентите да бъдат приемани в болниците с лични карти.

Председателят на Съвета Кирил Ананиев каза, че всички от институцията са гласували за допълнителните средства, които ще получат лечебните заведения през следващите 7 месеца. Той уточни, че ще се държи много на контрола и дори има вече изготвен план за промени в това отношение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: monitor.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиНормативни актовеПсихологияЛайфстайлАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиСтатистически проучванияИсторияТестовеЗаведенияОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиАптекиЛеченияСпециалисти