Начало Здравна медиа Здравни новини НЗОК ще прави проверки на частната болница в Бургас

НЗОК ще прави проверки на частната болница в Бургас

НЗОК ще прави проверки на частната болница в Бургас - изображение

Експерти от НЗОК и Изпълнителна агенция „Медицински одит“ започват проверки на частната бургаска болница „Бургасмед“ поради фиктивна операция. Нарушението бе разкрито от репортаж на Нова телевизия.

Припомняме, че репортажът представи историята на пациентка, в чиято епикриза е посочено извършването на хирургическа интервенция, а всъщност и е направена единствено пункция на коляното.

В резултат на това бе освободен от длъжност заместник - министърът д-р Стоил Апостолов, защото именно той е бил управител по това време на здравното заведение, когато е извършено нарушението.

От болницата излязоха със становище, че е допусната грешка при преписване на оперативния протокол. Д-р Заприн Пепелов обясни, че служителката, допуснала грешката вече е уволнена.

Д-р Христо Добрев, заместник на Пепелов, също поддържа теорията, че това се дължи на техническа грешка. Той отбелязва още, че няма неверни данни в конкретната история на заболяването на пациентката, като подчертава, че всичко се е случило през ноември миналата година и досега жената не е подала сигнал за нередност.

Здравното заведение все още не е получило средства за операцията, понеже, тя е била от надлимитните.

Експерти на Касата започват проверки, за да установят дали става въпрос за нарушение или за допусната системна практика.

Същевременно новият здравен министър проф. Николай Петров обмисля варианти как да се преустанови източването на средства от касата. Той обеща нови правила и проверки из цялата система – в държавни, общински и частни болници.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: МБАЛ Бургасмед

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиАнкетиТестовеИсторияЗаведенияСнимкиКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаКлинични пътекиАптекиЛеченияСпециалисти