Начало Здравна медиа Здравни новини Нови случаи на морбили в Пловдив

Нови случаи на морбили в Пловдив

Нови случаи на морбили в Пловдив - изображение

Два нови случая на морбили са регистрирани днес, 6 са регистрирани от вчера. Според данните регистрираните до 10 март са общо 42, от които 21 са потвърдени лабораторно, 2 проби са отрицателни, има една променена диагноза на „рубеола". 18 случая чакат резултати.

Ситуацията се променя динамично. За всеки случай се отделя специално внимание и се дават противоепидемични наставления", коментира д-р Моника Троянчева от РЗИ-Пловдив.

Според нея доста е тревожно, че заразата се пренася и в други общини извън Пловдив. Само в Пловдив заболелите за 21, но има 6 случая в община Садово, 4 са случаите от община Родопи, 2 са регистрирани в Кричим, 3 са в община Раковски и по един от община Марица, община Калояново и община Стамболийски.

Предстои актуализиране на справката днес по-късно. От инспекцията се стремят да дават актуална информация на гражданите.

11 пациента с морбили са настанени в Инфекциозната клиника в Пловдив. Това са две жени на 31 и 54 години, както и 9 деца на възраст между 7 месеца и 4 годинки. Днес са били изписани четирима – три деца и една жена. Всички пациенти с диагноза морбили са под специално наблюдение.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Independent

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидеоХранене при...Здравни проблемиЛюбопитноИсторияБотаникаЛеченияСоциални грижиЛайфстайлЗаведенияСпорт и туризъмСпециалистиОбразованиеОрганизацииАптеки