Начало Здравна медиа Здравни новини Ново медицинско оборудване получи родилното отделение на МБАЛ – Шумен

Ново медицинско оборудване получи родилното отделение на МБАЛ – Шумен

Ново медицинско оборудване получи родилното отделение на МБАЛ – Шумен - изображение

Ново медицинско оборудване за родилна зала получи Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ – Шумен. Подменени са две от общо три родилни маси в отделението, предава Дарик.
Дарението е предоставено от „Алкомет“ и е на стойност 70 000 лева.

Това е третата болница в страната, която предлага подобен клас техника. За сега от по-широките и удобни маси се ползват само столичните болници Майчин дом и Шейново.

Началникът на АГ отделението д-р Ивайло Балабанов посочи, че новите столове са напълно механизирани и позволяват да се поддържа родилката в удобна поза през целия процес на раждането. Удобни и практични са както за майката, така и за медиците.

Освен масите АГ отделението получи и друго дарение - хирургичен инструментариум за операционна на АГО. То е предоставено от нотариус Ася Асенова, Полина Александрова Тошкова и „ТСБ Текстил Сървис България” ООД. Дарението е на стойност 3 500 лева.

Д-р Балабанов посочи, че инструментите са от изключително висок клас и най-вероятно ще надживеят неговия професионален път.

Началникът на АГ отделението изрази своята благодарност на дарителите за новите придобивките.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: dariknews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортОбразованиеИсторияНормативни актовеЗаведенияЛайфстайлОрганизацииЛюбопитноКомпании и организацииСнимкиИнтервютаСпорт и туризъмСпециалистиЗдравни съветиСоциални грижиКлинични пътекиАптекиАнкетиЛечения