Начало Здравна медиа Здравни новини Още един трагичен случай в Пирогов – смърт на новородено в деня на изписването му

Още един трагичен случай в Пирогов – смърт на новородено в деня на изписването му

Още един трагичен случай в Пирогов – смърт на новородено в деня на изписването му - изображение

Бебе почина от сепсис в „Пирогов“. Майката на детето д-р Елена Леви твърди, че това е в резултат на лекарска немарливост.

Бебето Емануил се ражда в началото на 9-тия месец в „Майчин дом“. В деня на изписването се налага да бъде преместено в „Пирогов“, защото лекарите съобщават съмненията си за вродена аномалия – стеснение, което не позволява храната да преминава през стомаха на бебето.

В спешния център след няколко дни престой лекарите отхвърлят опасността от аномалия. Майката д-р Леви, която също е акушер-гинеколог, се приготвя за втори път за изписване. В този девети ден бебето почива. Оказва се, че кръвните изследвания в деня на смъртта показват наличие на псевдомонас.

Според майката синът й е прекарал няколко дни в хирургично отделение, а това провокира сериозна опасност от зараза, защото е бил в контакт с персонала.

Д-р Леви посочва също, че на два пъти през престоя им в „Пирогов“ е викан реаниматор, понеже детето е изглеждало вяло и не се е хранило добре. Бебето обаче е прието в реанимация към 06:20 часа сутринта, доста късно според майката, когато при 99% от случаите изходът е летален.

Свикан е „Медицински одит“ и в двете болници, но не са открити признаци на вътреболнична инфекция. Въпреки това не се изключва възможността сепсисът да е предизвикан от вътреболнична инфекция, поради липсата на категорични данни. Извършени са изследвания от ушния канал на бебето, но не са установени нередности.

Медицинският одит споменава обаче, че в детските клиники на „Пирогов“ са регистрирани два изолирани случая на псевдомонас. Това означава, че още две деца са били носители на бактерията, но не са били в контакт с бебето Емануил.

Майката д-р Леви заявява, че ще си търси правата в съда.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Dr. Claudius Fazelnia

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноЗаведенияСпециалистиИсторияПатологияПсихологияСнимкиНормативни актовеАнкетиБотаникаЛеченияЗдравни съветиТестовеХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиКлинични пътекиОрганизацииСпортФизиологияПроизводители