Начало Здравна медиа Здравни новини Нормативен акт на Петър Москов за здравните дейности, които НЗОК плаща, е без правно основание

Нормативен акт на Петър Москов за здравните дейности, които НЗОК плаща, е без правно основание

Нормативен акт на Петър Москов за здравните дейности, които НЗОК плаща, е без правно основание  - изображение

Наредбата, която е в сила от месец март 2016г. и е издадена от тогавашния министър на здравеопазването Петър Москов, определяща здравните дейности, които НЗОК заплаща, е без правно основание.

Това на практика означава, че цялото здравеопазване е било регулирано от един нищожен акт, уточняват от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

От друга страна това поставя под съмнения действията на здравната каса по отношение на лечебните заведения, съдържанието и сключването на договорите със здравните заведения, заведения за извънболнична помощ и лекари.

Това е и причината Центъра за защита на правата в здравеопазването и Сдружението на частните болници да пуснат жалба срещу въпросната наредба във Върховния административен съд.

"Министерството на здравеопазването са знаели, че нарушават закона и въпреки това за обнародвали нормативният акт в Държавен вестник“, коментира д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Това действие е израз на незачитане на законовия ред и подигравка с българската нация и държава.

статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Flashnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ТестовеНовиниСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиНормативни актове