Начало Здравна медиа Здравни новини НСОПЛБ с писмо до здравния министър за неизплатени суми от 2017-а

НСОПЛБ с писмо до здравния министър за неизплатени суми от 2017-а

НСОПЛБ с писмо до здравния министър за неизплатени суми от 2017-а - изображение

Парите, които общопрактикуващите лекари трябва да получат за разликата в потребителската такса на пенсионерите, все още не са им изплатени. Средствата са за последните четири месеца на миналата година. Това става ясно от писмо на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари до здравния министър.

В документа се подчертава, че на практика става дума за законови задължения, които не са спазени. Тези суми са част от републиканския бюджет и от сдружението смятат, че неизпълнението на ангажимента е „не само некоректно отношение към лекарите, но и саботиране на социалната политика на правителството“.

От организацията са категорични и за това, че са поставени в абсурдна ситуация да плащат данък за пари, които не са взели. Абсурден още е и фактът, че лекарите са издали фактури, че парите са получени, но реално това не отговаря на истината. Парадоксално е, че в крайна сметка става дума за реално извършени дейности, които са отразени в документацията на пациентите.

Оказва се, че същият проблем съществува и по отношение на националните програми за ваксинопрофилактика на рака на маточната шийка и ротавирусните инфекции – сатва дума за детските имунизации.

Мнението, изразено в писмото, е, че по този начин се повишава напрежението и недоволството сред лекарите, затова от НСОПЛБ настояват здравното ведомство да спази ангажиментите си и да изплати сумите в най-кратък срок.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: nsoplb.com
Снимка: img.aws.la-croix.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСоциални грижиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНормативни актовеИсторияИнтервютаСтатистически проучвания