Начало Здравна медиа Здравни новини Няколко деца са приети в Пирогов със съмнение за натравяне

Няколко деца са приети в Пирогов със съмнение за натравяне

Няколко деца са приети в Пирогов със съмнение за натравяне - изображение

Шест деца са приети в УМБАЛСМ „Н. Пирогов“ заради оплаквания за болки в корема и главоболие. Съмненията на училищния персонал са били за натравяне, които за момента не се потвърждават.

Учениците са от 6 клас от 78-мо училище в Банкя. Едно от децата донася пакетче дъвки, дадени от майка му. Черпи с тях съучениците си и по-късно 4-ма от тях съобщават за прилошаване, едно дори е повърнало.

Медицинското лице решава да изпрати учениците в „Пирогов“, където са приети в стабилно състояние и са им направени изследвания. Лекарите не откриват повод за тревога, но две от децата ще останат в болницата по настояване на родителите.

Все още не е ясно дали причината за оплакванията са дъвките. Директорката на училището съобщава, че потърпевшите не са се хранили в стола. Направена е проверка и на бюфета, при която не е открито нищо притеснително. По всяка вероятност децата са употребили по-голямо количество дъвки. Оцветителят в тях може да окаже някакво влияние и да има разхлабителен ефект.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: .brownpoliticalreview.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛайфстайлПсихологияЗаведенияНормативни актовеЛюбопитноОрганизацииКомпании и организацииСнимкиИнтервютаСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиОбразованиеАптекиАнкетиЛеченияСпециалисти