Начало Здравна медиа Здравни новини Обмислят изплащане на помощи на деца с увреждания и след 18-годишна възраст

Обмислят изплащане на помощи на деца с увреждания и след 18-годишна възраст

Обмислят изплащане на помощи на деца с увреждания и след 18-годишна възраст - изображение

От Министерството на социалната политика обмислят и след навършване на пълнолетие децата с увреждания да получават финансова помощ от държавата. Тази евентуална промяна ще бъде част от нов закон - за личната помощ.

Социалният министър Бисер Петков заяви, че може би един месец ще отнеме изготвянето на анализите колко пари ще са нужни за подпомагането на децата и подготовката на мерките. Ще се прави индивидуална оценка, според която ще се определят размерът и видът на помощта.

В момента държавата отделя около 160 милиона лева за изплащането на социални помощи на хората с увреждания. От началото на 2017 г. размерът й вече е обвързан със степента на увреждане при децата, които в България са около 26 000. Тези, които са с 90% и над тях, получават 930 лв., а категоризираните с между 50 и 70% инвалидност - 450 лв.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: netinfo.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиОрганизацииАнкетиЛайфстайлЛюбопитноОбразованиеНормативни актовеЗдравни съветиСнимкиИсторияЗаведенияЛеченияКлинични пътекиАлтернативна медицинаСпортБотаникаПсихологияРецептиСпециалистиХранене при...ИнтервютаМедицински изследвания