Начало Здравна медиа Здравни новини Обмислят откриването на хоспис към търновската болницата

Обмислят откриването на хоспис към търновската болницата

Обмислят откриването на хоспис към търновската болницата - изображение

Екипът на болницата във Велико Търново обсъжда идеята да открие хоспис. Причината е, че необходимостта от него се усеща все по-осезателно. В същото време след очакваното преместване на отделенията на една от базите, ще има и пространство, което след реконструкция може да поеме хората с тежки заболявания и те да получават навременна и адекватна грижа и помощ.

Управителят на здравното заведение д-р Стефан Филев споделя, че се увеличават пациентите, страдащи от ракови заболявания и в особено тежко състояние, които търсят помощ преди всичко в почивните дни. Те нямат друг избор, защото към онкологичния център не функционира спешна помощ.

Една част от тези пациенти нямат здравни осигуровки и пребиваването им се поема от бюджета на лечебното заведение. Д-р Филев е категоричен, че никога не биха отпратили тези хора, независимо дали са осигурени или не. Ако идеята за хосписа бъде реализирана, то ситуацията ще бъде различна.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: borbabg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияИсторияНовиниЛюбопитноПсихологияЛайфстайлНормативни актовеЗдравни съветиСнимкиДиетиОрганизацииКлинични пътекиИнтервютаПатологияСоциални грижиХранене при...БотаникаСпециалистиЛеченияИзследванияАнкетиНаправления в медицината