Начало Здравна медиа Здравни новини Обмисля се идеята НЗОК да поема част от разходите за поставяне на зъбни протези

Обмисля се идеята НЗОК да поема част от разходите за поставяне на зъбни протези

Обмисля се идеята НЗОК да поема част от разходите за поставяне на зъбни протези - изображение

Служебният здравен министър Илко Семерджиев съобщи, че се обмисля идеята НЗОК да поема част от разходите за поставяне на зъбни протези при възрастните хора.

"В момента се обсъжда плаковото протезиране да стане дейност, която да бъде въведена в здравноосигурителния модел, да бъде реимбурсирана частично и поне 20 милиона лева от резерва на Националната здравноосигурителна каса да бъде заделена за тази цел", заяви Семерджиев в интервю за Дарик.

По думите му подобно решение би позволило на хората да си направят протези, за да могат да се хранят пълноценно, да се усмихват, да имат по-добро здраве и имунитет.

Министърът за пореден път коментира темата за пръстовия идентификатор и уточни, той със сигурност няма да бъде въвеждан в извънболничната помощ.

"В доболничната помощ годишно се извършват над 40 милиона прегледа и системата, която има затруднения с обработването на около 2 милиона регистрации в болниците, просто няма да издържи", поясни Семерджиев.

Той припомни, че България е задължена да въведе през 2018 г. единен идентификационен документ с чип, в който да бъдат интегрирани електронен подпис, идентификационни данни и електронна здравна карта, които ще заменят личните карти и ще съдържат необходимата информация.

Снимка: moscow.zagranitsa.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиНовиниЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноСпециалистиИсторияЗаведенияСпортНаправления в медицинатаАлтернативна медицинаХранене при...ЛайфстайлМедицински изследванияНормативни актовеСоциални грижиОрганизацииБотаникаПроизводители