Начало Здравна медиа Здравни новини Обновиха Централната стерилизационна в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" - Кърджали за 744 хил. лева

Обновиха Централната стерилизационна в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" - Кърджали за 744 хил. лева

Обновиха Централната стерилизационна в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" - Кърджали за 744 хил. лева - изображение
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова откри обновената Централна стерилизационна на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Средствата за обновяване на болничната структура са осигурени от Министерство на здравеопазването и са на стойност 744 хил. лв. Извършен е ремонт на помещенията и е доставено ново оборудване - две нови стерилизационни машини, миялна машина и газов стерилизатор.

С реализирането на проекта се покриват напълно високите изисквания на стандарта за болничната хигиена и по този начин се осигурява цялостната защита на пациентите от инфекции. С постигането на стерилна среда болницата реализира и допълнителен икономически ефект поради намалената употреба на антибиотици, дезинфектанти и антибактериални средства.

„Този знаков момент полага началото на системата здравеопазването в Източните Родопи, изконният български край, който преди 100 години стана част от нашата Родина", каза здравният министър. Тя подчерта, че въпреки съществуващите трудности и предизвикателства, през всичките тези години работещите в болницата са доказали за пореден път желанието и амбицията си да надграждат постигнатото. Фокусът на тези усилия е насочен към създаване на максимално добри и съвременни условия за лечение, съответстващи на равнището на добрата медицинска практика.

Министър Атанасова съобщи и че предстои стартирането на проект по оперативна програма „Регионално развитие" за създаване на високотехнологичен сектор за ранна и точна онкологична диагностика на стойност 5.3 милиона лв. В резултат на това българските граждани в района на Кърджали ще имат реален достъп до високите технологии, навлизащи в световното здравеопазване.

За Framar.bg:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА