Начало Здравна медиа Здравни новини ОбС – Благоевград отпусна спешно 160 000 лв. за онкоболницата

ОбС – Благоевград отпусна спешно 160 000 лв. за онкоболницата

ОбС – Благоевград отпусна спешно 160 000 лв. за онкоболницата - изображение

Общинският съвет на Благоевград реши на свое заседание да отпусне извънредно сумата от 160 000 лв. на местната Онкологична болница, за да може тя да покрие най-неотложните си плащания, съобщи БНТ.

От лечебното заведение заявиха, че ако не платят на доставчиците на лекарства, има опасност то да бъде затворено. Друг основен проблем на благоевградската Онкологична болница е липсата на нова апаратура.

Еднократната финансова инжекция няма да разреши проблемите й, защото броят на болните в областта и в околните райони значително се е повишил. А това води до трудни предизвикателства пред бюджета на лечебното заведение. На срещи между представители на Министерството на здравеопазването и на НЗОК ще се решава как да се закрепи финансово болницата.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: bta.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСоциални грижиИсторияСпециалистиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиАнкетиНормативни актовеСтатистически проучванияНаправления в медицинатаВидеоНаучни публикацииОрганизацииМедицински изследванияКлинични пътекиАлтернативна медицинаПрезентацииКомпании и организацииИнтервютаСпорт и туризъмОбразованиеАптекиЛечения