Начало Здравна медиа Здравни новини ОбС – Плевен актуализира стратегическата карта за шум

ОбС – Плевен актуализира стратегическата карта за шум

ОбС – Плевен актуализира стратегическата карта за шум - изображение

С цел подобряване на здравословните условия на живот и опазване на околната среда Общинският съвет в Плевен актуализира стратегическата карта за шум. Тя е разработена и приета през 2012 г., но по закон на всеки пет години трябва да се подновява. До днес всяка агломерация с жители над 100 000 души трябва да е изпълнила това изискване.

Стратегическата карта за шум отчита акустичната среда в Плевен въз основа на четири източника на нездравословни звуци – автомобилен, въздушен, железопътен и промишлен. Прави се картотекиране, измерване и изчисление на нивата им и степента на шумово натоварване.

Чрез актуализирането на картата може да се види какво е реалното състояние и да се проследи дали имат ефект мерките, които се взимат за понижаването на шума на територията на Плевен.

От Министерството на здравеопазването и от това на околната среда и водите са дали положителни становища относно актуализацията на конкретната карта за шум, съобщава БТА.

По статията работи: Ирина Тенева

Снимка: capital.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиСпортЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съветиАлтернативна медицинаБотаникаОбразованиеСпорт и туризъмАптекиЗаведенияСпециалистиОрганизацииИстория