Начало Здравна медиа Здравни новини Обществените водоизточници в Асеновград са с негодна вода за пиене

Обществените водоизточници в Асеновград са с негодна вода за пиене

Обществените водоизточници в Асеновград са с негодна вода за пиене - изображение

Водата от обществените чешми в Асеновград се оказа негодна за пиене. Табели с надписи, подписани от Община Асеновград, бяха поставени тази сутрин на няколко обществени водоизточника в града. Жителите на Асеновград останаха шокирани, защото до вчера са ползвали вода от тези места и не е било упоменато за евентуални проверки, предава Actualno.

Оказва се че са правени проби и микробиологични анализи на водата, които са показали, че живителната течност е вредна.

Лош коли-титър“ е открит във водата от обществената чешма, намираща се в квартал Долни Воден. Не е отровен и не предизвика сериозни последици за организма, освен бактериални и чревни инфекции, уверяват от Регионалната здравна инспекция – Пловдив.

Водоизточникът по принцип е стар. Вече е заключен и не се ползва“, обясни Мелиха Кадирова от кметството в квартал Долни Воден.

Основната причина, поради която е заключен, е, че няма кой да го поддържа и почиства. Той се ползва предимно за поливане на земеделска земя и стадиона в непосредствена близост до чешмата.

От Община Асеновград посочиха, че в квартала има изграден нов водоизточник с годна за пиене и използване вода.

Табели с надпис за непригодна вода са поставени и на още два обществени водоизточника в града.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: actualno.com
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноСпорт и туризъмОрганизацииОбразованиеЗаведенияСпециалистиНовиниПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...Нормативни актовеРецептиИсторияЛеченияХрани и ястияВидеоСнимкиФизиологияСпортАлтернативна медицинаДиетиБотаникаПроизводители