Начало Здравна медиа Здравни новини Община Велико Търново ще финансира 28 двойки с репродуктивни проблеми

Община Велико Търново ще финансира 28 двойки с репродуктивни проблеми

Община Велико Търново ще финансира 28 двойки с репродуктивни проблеми  - изображение

Община Велико Търново одобри 28 двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат финансова помощ тази година. Това информираха от ръководството на Общината. Всяко от тези семейства ще бъде финансирано с 2000 лева за медицински изследвания и процедури с отношение към лечение на стерилитет.

Община Велико Търново отпусна около 84 000 лева по програмата за асистирана репродукция. В бюджета за 2017 година са заложени средствата във Фонд "Ин витро". 13 000 лева от общата сума са събрани от дарения от Коледния благотворителен бал, организиран от кмета Даниел Панов. С финансова подкрепа се включи и неправителствена организация от столицата.
Фонда отчита увеличение с 20% в сравнение с миналата.

Програмата за асистирана репродукция стартира през 2011 година със сумата от 30 000 лева. Благодарение на инициативите на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и неговия екип, бюджетът на Фон "Ин витро" се увеличава всяка година, като последните четири години е в размер на 70 000 лева. За тази година сумата е 84 00 лева. Чрез програмата са се осъществили 45 новородени бебета, като десет от двойките са близначета.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Pagina Inicial


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноИсторияСоциални грижиЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлтернативна медицинаСпорт и туризъмОбразованиеОрганизацииАптеки