Начало Здравна медиа Здравни новини Община Казанлък ще подкрепи финансово 15 двойки с репродуктивни проблеми

Община Казанлък ще подкрепи финансово 15 двойки с репродуктивни проблеми

Община Казанлък ще подкрепи финансово 15 двойки с репродуктивни проблеми - изображение

Община Казанлък ще финансира процедурите по асистирана репродукция на 15 двойки, които са кандидатствали по Общинската програма за ин витро. Всички желаещи, които са подали документи до края на март, ще получат нужните им средства.

Местната администрация е предвидила за тази година 20 000 лв. в бюджета си за програмата по асистирана репродукция, което в сравнение с миналата година е двойно повече. Към тази сума дамите от „Инър Уил клуб“ - Казанлък са прибавили и 5700 лв., събрани на тържество по случай 15-годишнината на организацията и предназначени за благородната кауза.

Благодарение на финансовата помощ, която община Казанлък предоставя на двойки с репродуктивни проблеми вече четвърта година, на бял свят са се появили 5 новородени, последното от които на 28 април тази година. Малката Дария Петрова е най-голямата радост на своите родители Ивелина Минчева и Калоян Петров.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cnn.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияСнимкиСоциални грижиЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлтернативна медицинаПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлЛеченияРецептиОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмСпортПроизводители