Начало Здравна медиа Здравни новини Община Стара Загора светна в розово в знак на съпричастност

Община Стара Загора светна в розово в знак на съпричастност

Община Стара Загора светна в розово в знак на съпричастност - изображение

Административната сграда на Община Стара Загора светна в розово по повод кампанията за отбелязване на Световния ден за борба с рака на гърдата - 19 октомври.

В знак на съпричастност към страдащите от коварното заболяване и като предупреждение към всички жени да посещават профилактични прегледи, фасадата на общината засия в розово привечер. Проявата е част от четиримесечната кампания на Комплексен Онкологичен Център – Стара Загора "По-силни срещу рака", която стартира в началото на октомври и се провежда с подкрепата на Община Стара Загора.

Тя се реализира чрез провеждане на безплатни профилактични прегледи на млечната жлеза и шийката на матката. В КОЦ за 2015 г. през стационарния блок са преминали над 10 000 болни, а в Диагностично- консултативния блок са извършени 35 хил. прегледа.

По време на хепънинга, проведен пред общинската администрация, зам.-кметът Красимира Чахова благодари на управителя на центъра д-р Петър Чилингиров, за предоставената възможност на жените от Стара Загора за безплатно изследване и ранна диагностика. Тя припомни, че годишно в България 1200 жени стават жертва на онкозаболявания заради липса на навременна диагноза и профилактика.

"Информацията премахва страха. Цел на кампанията е да провокираме дамите да се изследват, както и да промотираме ранната профилактика на тези социално значими заболявания", уточни д-р Чилингиров.

Постоянно и целогодишно безплатни профилактични прегледи се извършват в специализираните кабинети на КОЦ, след предварително записване на телефоните на регистратура - 042/ 614196, всеки работен ден от 12.00 до 13.30 часа.

Снимки: Община Стара Загора

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиИсторияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиЗдравни проблемиМедицински изследванияАлтернативна медицинаЛеченияБотаникаОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииАптекиСпециалистиСпорт